Să prețuim această echipă! Trei victorii la rând pentru CSM

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Jiu au reușit al treilea succes consecutiv în Grupa 11-18. Elevii lui Kresimir Basic au dat dovadă de nervi tari și au luptat până la final, într-un meci pe care l-au dominat, dar pe care puteau să-l piardă.

A fost spectacol în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, sâmbătă seara, unde gazdele s-au impus, 95-91, în fața formației CS Vâlcea. Confruntarea dintre cele două echipe s-a ridicat la nivelul unui derbi zonal, cu fani de ambele părți și un final incandescent.  Toate cele patru sferturi au fost echilibrate și gustate din plin de public: 23-27, 30-25, 19-17, 23-22. Gorjenii au condus constant pe parcursul reprizei secunde, dar băieții lui Hristu Şapera au preluat inițiativa cu trei minute înainte de final, 83-84, și au avut un avantaj de trei puncte, 88-91, cu 11 secunde rămase din meci. Dimitrius Underwood a marcat o “triță”, fiind faultat, a ajuns la linia de libere, și a punctat din nou pentru un “four-point play”. S-a dovedit momentul cheie al partidei. Oaspeții nu au mai avut luciditatea necesară în atac, iar Luzaic și Weinberg au închis jocul de la “libere”.

Underwood a fost, din nou, cel mai bun marcator al amfitrionilor, americanul reușind 22 de puncte și 8 pase decisive. Alți șapte jucători ai alb-albaștrilor au fost în puncte. Suportul publicului a fost apreciat de Ethan Wright și Kresimir Basic, care au explicat unde s-a făcut diferența.

Pentru echipa de baschet urmează o pauză competițională până în luna martie. La revenire, CSM joacă trei meciuri pe teren propriu. Gorjenii au reușit nouă victorii în acest sezon, un lucru deloc de neglijat, având în vedere că formația noastră are printre cele mai mici bugete din LNBM.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *