Să curgă şampania! CSM Târgu Jiu va juca în primul eşalon handbalistic! (galerie foto)

O nouă pagină de istorie s-a scris duminică, 10 aprilie 2022, pentru sportul din judeţ. După 3 ani de la înfiinţare, CSM Târgu Jiu e ca şi promovată în Liga Florilor.


Succesul care a consfinţit accederea în primul eşalon, ale handbalistelor care reprezintă Gorjul, a fost consemnat în partida cu Universitatea Cluj, scor 28-21 (14-11). Problema învingătoarei s-a pus doar înainte de startul meciului, pentru că fetele lui Liviu Andrieş au fost mai agresive, mai determinate şi, bineînţeles, mai valoroase, lucru reflectat clar în linia de clasament.


După prima parte, ecartul între cele două formaţii a crescut constant, iar victoria a venit firesc.
Mădălina Pal Ceandani a fost cea mai bună marcatoare a gorjencelor, cu 6 goluri. Iulia Andrei şi Sabine Klimek au punctat de câte 5 ori, iar Ira Zinatullina şi Alexandra Gavrilă au reuşit câte 3 goluri. Au mai marcat Bianca Chiriţă (2), Florenţa Ilie (2), Anna Ivanenko (1) şi Elena Popovici (1).


Principalul echipei, Liviu Andrieş, şi una dintre cele mai vechi componente ale lotului, Valentina Toader-Trică, au oferit primele impresii după un moment cu totul special.

“Venim după trei ani de muncă şi nu mă gândeam că, într-un timp atât de scurt, o să reuşim promovarea în Liga Florilor. Este meritul tuturor fetelor care au trecut pe la CSM, este meritul întregii echipe de conducere şi tuturor celor care ne susţin, Consiliul Local, Primăria Târgu Jiu şi toţi oamenii care au fost alături de acest proiect. Sunt mândru că, încă o dată, reuşesc să scriu istorie la Târgu Jiu, împreună cu fetele. Am reuşit ce cu greu ne puteam închipui. Astăzi, am făcut un joc foarte bun tactic, dar şi din punct de vedere al determinării şi dăruirii fetelor. Le felicit şi sunt mândru că antrenez asemenea fete. Cheia acestui sezon a fost… munca, munca şi iar munca. Am fost constanţi în tot ce am făcut şi avem un lot valoros”, a mărturist Andrieş.

“Ştiam că va fi un meci foarte dificil, dar am jucat foarte bine şi le felicit pe fete pentru că am fost foarte unite. Cu siguranţă am promovat în Liga Florilor. Cheia meciului cred că a fost apărarea, dar şi poarta ne-a ajutat foarte mult. Am jucat bine colectiv şi am respectat tot ceea ce am muncit la antrenamente. Momentan nu realizăm ce s-a întâmplat, suntem euforice, dar ne-am îndeplinit obiectivul. De-a lungul sezonului, am devenit din ce în ce mai unite şi pot spune că suntem o familie. Mă gândeam acum 3 ani, speram că o să promovez cu CSM, şi mă bucur că am făcut suporterii fericiţi. Abia aştept duelul cu CSM Bucureşti, ne-am duelat cu Rapid. Ştiu că va fi un sezon dificil, dar încercăm să ne facem treaba cu oricine am juca. Cu siguranţă nu vom face figuraţie în Liga Florilor. Vom munci, avem un antrenor bun, şi asta se vede, şi vom face faţă acolo. Publicul a fost al optulea jucător şi sper să fie şi din campionatul următor la fel”, a spus Valentina.

A fost a 15-a victorie a sezonului pentru gorjence, care au o linie perfectă de clasament în Seria B.

Cătălin Pasăre

foto Bogdan Craioveanu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *