S-au sfințit fântânile în Dănești

Fântânile din Dănești au fost sfințite. Este vorba despre fântâna de pe uliță ” La Vena” în Trocani, dar și despre fântâna din satul Brătuia. Iniţiativa a venit din partea autorităţilor publice locale, cu susţinerea locuitorilor.

Pentru sfințirea acestor fântâni au fost alese zile de sărbătoare, fiind vorba așadar despre ziua de duminică și ziua de luni când creştinii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc Rusaliile. Cincizecimea sau Pogorârarea Sfantului Duh, după cum mai este denumită, este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, alături de cea a Paștilor. De Rusalii, enoriașii își amintesc că Duhul Sfânt a venit în lume şi s-a pogorât peste Sfinţii Apostoli, iar la Ierusalim s-a întemeiat Biserica lui Hristos.

Înainte de a organiza slujba religioasă, gospodarii s-au mobilizat şi au adus în ordine fântânile, iar acolo unde a fost necesar şi primăria a intervenit cu ajutor.


”Ca prin minune, în jurul orei 12.00, Dumnezeu a oprit ploaia și a îngăduit să resfințim fântâna de pe uliță ” La Vena” în Trocani.
O mobilizare exemplară a locuitorilor satului Trocani și o slujbă deosebit de frumoasă susținută de preoții Gheorghe Oproiu și Gheorghe Tănase, a făcut din acest eveniment unul memorabil.
Mulțumim tuturor participanților și vă așteptăm cu drag și mâine 05 iunie să resfințim fântâna din satul Brătuia.
Doamne ajută!
”, a transmis Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *