Roi de albine, recuperat dintr-un pom

Fenomenul de roire a albinelor din stup in padure este des intalnit in aceasta perioada. Mii de albine, adunate intr-un ghem, au fost zarite saptamana trecuta de o persoana intr-un copacel in zona Digului, din Municipiul Targu Jiu. Un apicultor a intervenit la timp si a reusit sa recupereze albinele inainte sa zboare in scorbura unui copac.


Primăvara și vara este o perioadă în care apicultorii pot avea surprize din partea albinelor. Fenomenul de roire apare atunci când există multă hrană sau nu este suficient spațiu în stup. Un astfel de ghem de albine a roit joi după-amiază din stupul unui apicultor și a poposit pentru scurtă vreme într-un pom, în gardul unui restaurant cunoscut de la marginea orașului Târgu Jiu. Roiul a fost recuperat rapid de un apicultor și a fost introdus într-un stup.

Persoanele care văd astfel de roiuri de albine sunt sfătuite să nu se apropie sau să încerce să-l ia pentru a nu își pune viața în pericol. Reprezentanții Asociației Crescătorilor de Albine Gorj vin în ajutor și oferă chiar și o recompensă dulce pentru cei care anunță locul roiului.

Ionuț Pîrvan, vicepreședinte ACA Gorj

Un roi este grupul de albine lucrătoare însoțite de o matcă bătrână. În timpul roiri se produce o stagnare a activităților din familia de bază, a dezvoltării familiei şi acumulării rezervelor de hrană.

Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *