RMN de ultimă generație la Rovinari

La Spitalul Orasenesc “Sfantul Stefan”, din Rovinari, functioneza cel mai performant aparat de imagistica medicala prin rezonanta magnetica din Oltenia. Aparatul, in valoare de aproximativ 2 milioane de euro, a fost achizitionat de primarie.
Anunțul a fost făcut de edilul orașului Robert Filip, pe pagina de Facebook a primăriei.


“Aparatul face parte dintr-un lot mai mare de echipamente medicale de ultimă generație în valoare de aproximativ 2 milioane de euro fără TVA, achiziționate de Primăria orașului Rovinari prin POR 2014-2020.
Din păcate, deocamdată, serviciile nu sunt decontabile de către CAS și asta pentru că toate contractele între Casele de Asigurări de Sănătate și spitale sunt încheiate la început de an, iar spitalul din Rovinari nu avea în dotare acest RMN la momentul încheierii precedentului contract.
Există însă posibilitatea ca până la finalul anului să fie încheiate acte adiționale pentru suplimentarea fondurilor, condiții în care serviciile de imagistică medicală să fie decontabile integral.
Între timp, pentru a veni în sprijinul cetățenilor, la inițiativa mea, consilierii locali au adoptat o hotărâre de Consiliu Local prin care toate persoanele ale căror venituri/membru de familie se situează sub salariul minim brut pe economie, beneficiază de o reducere cu 50% a tarifelor pentru RMN și Computer Tomograf.”

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *