Realități din cotidianul meu

Pe la începutul anului scriam despre pericolul câinilor fără stăpân. Mulți și-n Gorj, mulți peste tot. Acum, că sunt soluții legale (o asociație care să-i strângă și să elimine pericolul de pe străzi), sare lumea de fund în sus și clamează diverse „deontologii”. Iată textul de acum ceva timp:
„Și oamenii au drepturi. Încă…


A începe un text cu o afirmație puternică poate indica – de multe ori – carențe în validitatea acelei afirmații, dubii ori chiar opusul celor scrise. În detrimentul celor gândite.


Dar… eu chiar iubesc animalele. Sigur, prefer un câine unei pisici. În casă. Problema cea mare e că o haită de mâțe e improbabil să te omoare pe stradă, pe câmp ori pe un teren viran.


Așa… să continuăm. Am luat în calcul că-mi voi lua, vorba zilei, mult hate pe tema asta. Mă consolează ideea că va veni de la oameni care nu văd soluții, dar vor rezultate. Acceptabile strict pentru bula lor, deși majoritatea judecă altfel.


Am lăsat să treacă zilele, să nu mă hazardez cu emoții primare. Un bărbat de 71 de ani a murit mușcat de câini în localitatea Roadeș (Brașov). O femeie de 43 de ani a murit mușcată de câini în zona Lacului Morii (București). Mai fusese mușcată, în aceeași zonă, în aprilie trecut. Idioții vor spune de ce făcea jogging în natură. Pe bune!? Nu vreau să răspund la așa ceva. E la fel de stupid ca replicile pe care le aud când mă plâng de haitele de câini din zona unde stau. Aud uneori „de ce mergi pe jos prin cartier de case?”… Pe bune, mă?! În 2023, avem retorica asta?


Este inadmisibil ca drepturile unor ființe (de factură animală) să fie peste drepturile altor ființe (de factură umană). Eu nu am voie să merg, la 07.15 dimineața, pe jos spre serviciu, că deranjez haitele de câini, dar haitele de câini au dreptul de a mușca ori chiar ucide oamenii?! Pe bune? Voi vă dați seama de asta???


Un copil are cea mai mică alocație din spațiul U.E. (ne batem cu bulgarii pe ultimul loc, așa e). Un câine dus într-un padoc sau alt spațiu dedicat beneficiază clar de o sumă mai mare! O fi etic? Întrebarea e pentru cei care mai au moralitate…


Când aperi drepturile unui câine, ia-l acasă. ASUMAT! Dar să vrei să-i aperi drepturile, el fiind pe stradă, mi se pare o crimă cu premeditare. Și în serie. Atât vă întreb: de ce eu nu pot circula pe stradă, indiferent de oră, dar el mă poate mușca?


P.S.: București e o capitală europeană, nu savană, junglă ori altele.”

Îmi mențin cele enunțate. Dacă mâine un câine mușcă ori omoară un om în Tg-Jiu, facem pariu că aceeași lume plină de „deontologie” sare la jugulara Primăriei Tg-Jiu? Eh, cum e?

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *