Război în folclorul românesc

Marian Medregoniu, tânărul interpret de muzică populară şi colaborator al Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”, a expus realitatea sumbră de la mijlocul secolului XX, când ocupţia roşie devasta satele şi ştergea amprenta românească ştirbind mândria autentică a românului patriot.

La cei 20 de ani, Marian a dorit prin realizarea unui videoclip unic în România să readucă în amintirea românilor de pretutindeni durerea trăită şi clipele de groază prin care cei de odinioară au trăit-o.

De bunici mi-e tare dor” este intitulată melodia pe care Marian a ales-o din repertoriul său pentru realizarea unei poveşti prin care să transmită trăirile sufleteşti ale omenirii din cel de-al doilea Război Mondial.

Marian ne-a mărturisit: “Filmările au fost făcute pe parcursul a şase zile, pe plaiurile gorjeneşti .

Această idee de a crea o astfel de poveste a venit din partea unei echipe profesioniste formată din tineri cu experienţă în domeniu.

Regia, scenariul, make-up-ul, operatorii, luminist/sunet, toate au fost realizate de către Inspire Pictures.”

Ca şi planuri de viitor, Marian ne-a spus că momentan se bucură de acest proiect care este un real succes, însă va continua să-şi surprindă publicul cu noi surprize în continuare.

Gabriela Turturea

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *