”PSD a promis modificarea legii 197, dar nu s-a ținut de cuvânt!”

Discuții aprinse între senatorul de Gorj PNL, Ion Iordache și deputatul PSD, Adrian Solomon. După ce în urmă cu o săptămână reprezentanții PSD ar fi spus că vor modifica legea astfel încât să poată fi aplicată.

Legea 197 reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie și, în ultimul timp s-au dat asigurări că va fi pusă în aplicare, cel puțin în ceea ce privește reducerea vârstei.
Ion Iordache, senatorul PNL de Gorj, spune că în urma unor discuții purtate în Comisia de Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, I s-a promis că legea 197 va fi modificată.
Promisiunea a fi fost făcută de președintele PSD al comisiei, deputatul Adrian Solomon, însă în cele din urmă s-a opus.

Ion Iordache, senator PNL Gorj


Discuția a fost surprinsă în urma unor înregistrări realizate de senatorul liberal. Acesta spune că de o lipsă de implicare au dat dovadă și parlamentarii PSD Gorj, care, deși au promis gorjenilor că vor rezolva problema, nici măcar nu au venit să susțină amendamentele la comisie.

Ion Iordache, senator PNL Gorj


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, de la tribuna Parlamentului României că Legea nr.197/2021 care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie va fi pusă în aplicare, doar în ceea ce privește reducerea vârstei. Cât privește celelalte beneficii de natură financiară conferite de lege, ministrul Muncii a spus că urmează să decidă actuala coaliție politică. În plus, pe ordinea de zi a Comisiei de muncă și protecție socială din Camera Deputaților nu a fost introdus, nici marți, proiectul legislativ la care au fost depuse amendamente pentru deblocarea Legii 197.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *