Proteste în România după modificările aduse Codului Penal! Presa internaţională blamează atitudinea Guvernului

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat aseară, după şedinţa de Guvern, că a fost adoptată prin ordonanţă de urgenţă, modificarea codurilor penale.
Totodată, a fost adoptat şi proiectul graţierii unor pedepse.
Conform actului normativ, modificările aduse Codului Penal vor intra în vigoare la 10 zile după apariţie.
Proteste de amploare au avut loc aseară în Capitală după aflarea veştii, dar şi în mai multe oraşe din ţară.
Oamenii au ieşit în stradă şi în această dimineaţă, iar presa internaţională nu s-a sfiit să critice măsurile propuse de noul Guvern.
The Washington Post anunță că Guvernul României a adoptat marţi seara o ordonanţă de urgenţă pentru dezincriminarea abuzului în serviciu şi a dat o lovitură eforturilor din ultimii ani de a pune capăt corupţiei în ţară.
Agenția France-Presse îl citează pe președintele Iohannis, care a declarat că este o zi de doliu pentru statul de drept, care a primit o lovitură dură din partea dușmanilor justiției.
Reuters vede, la rândul său, decizia guvernului drept „cel mai mare pas înapoi” în privința reformelor anticorupție care s-au făcut de zece ani în România.
Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri la ședința CSM că se gândește să îi facă o vizită Avocatului Poporului, pentru a-i transmite că se așteaptă de la acesta la o luare de poziție în legătură cu deciziile Guvernului privind modificarea legislației penale.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *