Propunerea PNL pentru reducerea impozitului pe profit pentru companii în locul taxei de 1% pe cifra de afaceri

Implementarea unei reduceri cu 10 la sută a impozitului pe profit realizat în plus de companii, faţă de anul precedent, este propunerea făcută de Raluca Turcan, deputatul PNL. Aceasta spune că este, de fapt, o alternativă de a aduce bani la buget faţă de taxa de 1 la sută pe cifra de afaceri propusă de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.


Într-o conferință de presă, Raluca Turcan a transmis că prin această soluție, se va reduce cu 10% impozitul pentru partea de profit în plus declarat, raportat la profitul de anul precedent. Pentru restul obligației fiscale se va achita un impozit de 16%.

Raluca Turcan, deputat PNL

Raluca Turcan spune că aceste măsuri vor stimula declararea valorii reale a profitului obţinut. În plus, contribuabilii plătitori de impozit pe profit vor beneficia de o bonificaţie de 10% calculată asupra impozitului datorat, atâta timp cât nu înregistrează debite la nivelul bugetului general consolidat.

Raluca Turcan, deputat PNL


Investițiile străine au o pondere covârșitoare în economia națională, iar zeci de mii de firme românești depind de comenzile marilor companii străine, potrivit unor date furnizate de Banca Națională a României și Camera de Comerț și Industrie a României,

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *