Proiectul CONGRUENT, implementat cu succes la Bălești

Scoala Gimnaziala „Antonie Mogos” din satul Ceauru, comuna Balesti, este, din luna martie, gazda proiectului CONGRUENT. Programele de anti-bullying prin cinema-terapie, educatie financiara si parenting sunt derulate de Asociatia Docuart.


Până la finalul anului 2022, 400 de profesori, părinți și copii vor beneficia de programele din cadrul CONGRUENT.Proiectul are în vedere activarea unui Grup de Inițiativă Locală și vizează, în principal, îmbunătățirea relației dintre cei trei mari actori ai procesului educațional: profesori, copii și părinți.


Daniela Apostol, inițiatorul proiectului și președinte al Asociației Docuart, a venit astăzi la Palatul Adiministrativ, însoțită de psihologul Alexandra Cojocaru și mentorul Celina Nițu.

Alexandra Cojocaru, psiholog în proiectul CONGRUENT

Categoriile de comunități interetnice implicate în proiect sunt romi și români din comuna Bălești. Copiii trebuie să aibă alternative la timpul petrecut pe telefoane și tabelte, a declarat Celina Nițu.

Celina Nițu, mentor în proiectul CONGRUENT

Comunitatea din Bălești a dat dovadă de o mare deschidere, au concluzionat consilierul local Adrian Tudor și directorul Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș”, Cornel Șomîcu.

Adrian Tudor, consilier local Târgu Jiu

Cornel Șomîcu, director Școala Gimnazială „Antonie Mogoș”

Sprijinul financiar este asigurat de Active Citizens Fund România, care vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *