Programul de închidere a carierelor miniere rămâne în vigoare

Programul de închidere a carierelor miniere din Complexul Energetic Oltenia este continuat. Cu toate acestea, Grupul de Lucru din Ministerul Energiei speră să renegocieze la Comisia Europeană noi termene de închdiere a subunităților miniere.


Complexul Energetic Oltenia și-a propus să închidă o serie de cariere miniere și să efectueze lucrările de ecologizare prevăzute de lege. Măsurile de restructurare care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare.


Pentru perimetrele miniere Peșteana, Lupoaia și Husnicioara există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică. Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității.


Complexul Energetic Oltenia ar trebui să rămână de la 1 ianuarie 2026 cu patru cariere miniere și cu 3 grupuri energetice. Toate vor fi însă în rezervă de capacitate. Rămâne de văzut dacă se va reuși renegocierea Planului de restructurare.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *