Profesorii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” explorează metodele de învățare în aer liber la un curs Erasmus+ în Barcelona

Profesorii de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu Jiu au avut o oportunitate deosebită de a se dezvolta profesional și de a explora noi metode de predare la un curs de formare Erasmus+ în Barcelona, concentrat pe tema învățării în aer liber.

Sub egida programului european Erasmus+, o echipă de profesori entuziaști de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” s-a îndreptat către Barcelona pentru a participa la un curs de formare axat pe învățarea în aer liber organizat de Euromentor. Acest curs a oferit profesorilor ocazia de a explora și înțelege beneficiile și metodele inovatoare ale învățării în aer liber și a promovat schimbul de idei și bune practici între profesioniști din domeniu.

Cu un accent deosebit pe interactivitate și experiențe practice, cursul a încurajat profesorii să își lărgească perspectivele și să exploreze modalități creative de a integra mediul natural în procesul de învățare. Prin activități precum observarea naturii, explorarea habitatelor locale și implicarea în jocuri și experimente în aer liber, participanții au dobândit abilități noi și au descoperit modalități captivante de a încuraja învățarea activă și angajată.

„Participarea la acest curs de formare a fost cu adevărat inspirațională”, a declarat unul dintre profesorii participanți. „Ne-a deschis ochii către o varietate de modalități creative în care putem integra mediul natural în procesul nostru de predare și învățare. Suntem încântați să aducem aceste idei și practici proaspete în sălile noastre de clasă pentru a oferi elevilor noștri o experiență educațională mai bogată și mai captivantă.”

În plus, față de beneficiile evidente pentru dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, participarea la acest curs Erasmus+ a avut și un impact pozitiv asupra școlii în ansamblu. Încurajând inovarea și schimbul de idei, această experiență a contribuit la consolidarea culturii școlare și la îmbunătățirea calității educației oferite elevilor.

Într-o lume în continuă schimbare, în care educația trebuie să rămână relevantă și captivantă, inițiative precum aceasta oferă profesorilor resursele și inspirația necesară pentru a face față provocărilor și pentru a pregăti elevii pentru un viitor în continuă evoluție. Participanții la cursul Erasmus+ dedicat învățării în aer liber se întorc acasă cu un arsenal de idei și strategii pe care îl vor folosi pentru a crea experiențe educaționale memorabile și semnificative pentru generațiile viitoare.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *