Probleme legate de investițiile în fotovoltaice

O instituție avizată din țara noastră admite că investițiile în parcuri fotovoltaice sunt foarte greu de realizat. Inclusiv Complexul Energetic Oltenia înregistrează o întârziere de un an de zile în ceea ce privește realizarea celor 8 parcuri fotovoltaice prevăzute în Planul de restrcturare și decarbonare.
Consiliul Concurenței admite că sunt necesare modificări legislative.


Procesul de obținere a tuturor autorizațiilor necesare punerii în funcțiune de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile este anevoios și durează mult, deși s-au făcut unii pași pentru simplificarea procedurilor, ceea ce descurajează potențialii investitori, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu.


Un prim aspect care contribuie la îngreunarea procesului de autorizare se referă la interpretarea neunitară a prevederilor legale la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale (UAT), ceea ce conduce la aplicarea unui tratament diferențiat din punctul de vedere al condițiilor pe care companiile trebuie să le îndeplinească în vederea obținerii autorizației de construire, în funcție de localitatea pe raza căreia se află terenul pe care urmează a se construi capacitatea de producere a energiei regenerabile.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *