Primarul din Runcu aduce, și în acest an, Lumina Sfântă

Primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu, va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim la bisericile din județul Gorj. Este al doisprezecelea an în care primarul menține acest obicei. Totodată, în comuna Runcu, administraţia locală a pus la punct desfăşurarea campaniei de curăţenie de primăvară pentru a aştepta cum se cuvine sărbătorile pascale.


Primarul comunei Runcu va merge, sâmbătă, la aeroportul din București, ca să ia lumina de Paște. La întoarcere, va face mai multe opriri pentru a lăsa Lumina Sfântă în lăcașurile de cult din județele de pe traseu.

Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu

De asemenea, întreaga comună Runcu a intrat în ferba pregătirilor pentru Sărbătorile de Paşte. Campania de curăţenie implică igienizarea şi revitalizarea tuturor spaţiilor verzi și a lăcașelor de cult din comună, montarea de băncuțe și verificarea iluminatului public.

Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă, 15 aprilie, la Aeroportul Internațional Otopeni. Lumina Sfântă se aprinde deasupra Sfântului Mormânt de la Ierusalim. E un miracol care are loc în fiecare an în Sâmbăta Mare, în ziua dinaintea Învierii Mântuitorului. Este un ritual care are loc de aproape 2.000 de ani.

Alina Dodenciu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *