Prefectul Cilibiu: “Situația clădirii este din ce în ce mai gravă”

Clădirea în care funcționează Instituția Prefectului din județul Gorj are nevoie urgentă de reabilitare. Din cauza cutremurelor, accesul în corpul vechi al imobilului a fost restricționat încă din luna februarie.


Prefectul Cristina Cilibiu spune că activitatea instituției e îngreunată considerabil, iar autoritățile nu dispun de sală de ședințe sau videoconferințe. Probleme sunt și la Serviciile de Pașapoarte și Înmatriculări, unde aproximativ 600 de persoane se află în fiecare zi. Cutremurele nu s-au oprit în Oltenia, iar acest lucru este îngrijorător, având în vedere pagubele provocate.

Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj


Obiectivul trebuie preluat de CNI, iar reprezentatul guvernului în teritoriu se va deplasa la București pentru discuții.

Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj


Clădirea este un monument istoric, iar prefectul Cilibiu spune că dacă nu se va interveni există riscul ca anumite încăperi să nu mai poată fi restaurate la adevărata valoare. Sala Maură, perla imobilului, a avut cel mai mult de suferit.

Cristina Cilibiu, prefectul județului Gorj


Proiectată de arhitectul Petre Antonescu, clădirea Prefecturii, pe atunci Palatul Comunal al oraşului Târgu Jiu, a fost finalizată, în 1904.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *