PORTRET DE ARTIST – MARGARETA CLIPA

Margareta Clipa s-a nascut pe meleagurile Bucovinei, in judetul Suceava, localitatea Granicesti si inca de mic copil, muzica a fost una dintre bucuriile sale. Ii placea sa cante la nunti, la petreceri, la hramuri, la serbarile de sfarsit de an scolar, sau la spectacole pe scena Caminului Cultural din Granicesti.


Intre anii 1973-1977, Margareta Clipa apare pe scena Casei de Cultura din Radauti, impreuna cu Orchestra Populara “Braduletul”, iar in 1977 obtine premiul I la Festivalul “Cantarea Romaniei”. Vocea sa deosebita este apreciata de inspectorul scolar Ioan Paulencu, care o recomanda la Ansamblul atistic “Ciprian Porumbescu”, unde Margareta Clipa este angajata. Aici il cunoaste pe maestrul si folcloristul George Sirbu, dar si pe renumitul trompetist Alexandru Havriliuc.


Primele inregistrari ale Margaretei Clipa s-au realizat la Radio Bucuresti impreuna cu Ansamblul atistic “Ciprian Porumbescu”, urmand apoi inregistrarea unui disc intitulat “Mult mi-e drag unde traiesc” realizat la Electrocord in 1985. Pana in prezent, a inregistrat 8 albume cu orchestre precum: Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.


Cetatean de onoare al municipiului si judetului Suceava, Margareta Clipa este o fire calda, modesta, al carei talent o ridica printre numele mari ale muzicii populare romanesti. Piesele cantate cu pasiune reusesc sa polarizeze in jurul ei atentia publicului din salile de concert si sa ridice lumea in picioare prin melodii deosebite la petrecerile si nuntile unde este invitata.

ADELIN LOGOFETESCU

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *