PORTRET DE ARTIST – LAVINIA FURTUNĂ

S-a născut la data de 17 aprilie 1985 în orașul Balș, județul Olt, într-o familie de oameni simpli, dar cu frică de Dumnezeu, iubitori de tradiții și de muzică populară.


Își amintește cu drag cum, de sărbători, se îmbrăca în costumul naţional al mamei şi apărea în faţa alor ei cu câte un spray în mână, făcând un spectacol pe cinste! Era o răsfățată și îi distra pe toţi cu mini-spectacolele ei…


Anii au trecut, însă dragostea pentru folclor a ramas; în următorii ani, a activat la Ansamblul
,,Pomul Vieții’’ din Balș ca dansator profesionist, ajungând să urce pe scenă, în diverse spectacole folclorice. De aici a fost îndrumată către Şcoala Populară de Arte, specializarea
canto popular, ce a ajutat-o foarte mult în ceea ce avea să facă mai târziu.


A urmat o perioadă în care a încercat să le îmbine pe toate: apărea în spectacole fie ca dansator
în suitele de dansuri populare, fie ca solist vocal, fie ca prezentator, fie toate trei la un loc.


Era fascinată de poezie, câștiga premii, iar toate aceste lucruri au contribuit la formarea ei ca om și artist.
La vârsta de 16 ani, a început să cânte la evenimente, iar în următorii ani s-a axat numai pe
muzică. Așa a urmat înregistrarea primului său CD, sub bagheta maestrului Nicu Creţu şi a Ansamblului “Maria Tănase “de la Craiova.


A tratat întotdeauna cu multă seriozitate ceea ce a făcut, indiferent că a cântat la nunţi, petreceri, fie că a urcat pe scenă în spectacole, fie că a apărut în emisiuni televizate.


După terminarea liceului, destinul i-a îndrumat pașii către Pitești, acolo unde a absolvit Facultatea de Management și Marketing în Afaceri Economice, unde și-a întalnit jumătatea și s-a căsătorit cu alesul inimii, alături de care astăzi formează unul dintre cele mai frumoase cupluri.


Deși muzica oltenească are un loc special în sufletul său, s-a integrat rapid în peisajul muzicii populare argeșene, lucru care s-a concretizat printr-un CD cu muzică de petrecere pe placul oamenilor din zonă, având șansa să colaboreze cu un post de televiziune local din Pitești, fiind realizator-prezentator al unei emisiuni de folclor.


Și uite așa, pe versurile regretatei Maria Tănase: „Din Craiova la Pitești și-l dai jos la
București”, a ajuns tot pe mâna destinului în București și, cu voia bunului Dumnezeu, și în
sufletele voastre, pentru că nimic nu este întamplător în viață!


Norocul i-a fost la orice pas alături, așa că porțile către succes s-au deschis din nou, deoarece a fost aleasă pentru a prezenta un nou proiect, de această dată la o televiziune națională (ETNO TV), unde, timp de 4 ani, a prezentat alături de colegul său, MIHALIS, cel mai iubit matinal, unde cei mai valorosi artiști ai momentului au fost prezenți în cadrul emisiunii pentru a bucura sufletele românilor cu melodiile lor, însă nu s-a oprit aici,pentru că a continuat colaborarea în cadrul altei emisiuni de înaltă ținută (NAȘII SUCCESULUI), care pune accentul pe distracție și multă voie bună.


A urmat o colaborare frumoasă și cu unul dintre cei mai virtuozi violoniști ai României, maestrul Marian Alexandru, cu care a înregistrat un album frumos care se bucură de succes, “Cine olteancă iubește”, dar și multe alte melodii, care încă nu sunt puse pe un album muzical:

“Tu ești tot ce mi-am dorit”

“Nu știu, neicuță, cum faci?”

“Neicuță, băiat frumos”

“Vreau să ne împarțim viața”

“Nașa”

Melodia “Nașa” a fost una de succes, iar ideea a venit de la proiectul „Nașii Succesului”.
Oamenii au început să îi numească pe cei doi prezentatori „nașu’ și nașa”, iar de acolo s-a născut ideea acestei melodii. Lavinia Furtună s-a gândit că ar fi frumos să cânte o melodie pentru toate nașele, pentru că și acestea au rolul lor important, însă nimeni nu a făcut cântece pentru ele, cum sunt pentru nași.
Astfel, artista Lavinia Furtună a reușit, cu ajutorul unei echipe de excepție și într-o perioadă de câteva luni, să scoată o piesă remarcabilă, în care nașa are valoarea și importanța pe care le merită.
Versurile în care „nașa” a fost „gătită” în melodia respectivă au fost scrise de Jeni Nicolau.
Mai mult decât atât, Lavinia Furtună a filmat și videoclipul acestei piese pe care abia așteaptă să îl vizionati pe canalul său de YOUTUBE.

ADELIN LOGOFETESCU

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *