PORTRET DE ARTIST – EMILIA GHINESCU

Nascuta pe 20 noiembrie 1978, in Pitesti, judetul Arges, Emilia Ghinescu este o femeie implinita pe toate planurile si este sufletul petrecerii oriunde s-ar afla. Artista a invatat de mica de la artistii cu care a intrat in contact cum trebuie sa-si stapaneasca emotiile pe scena si cum sa isi foloseasca tehnica vocala la un nivel din ce in ce mai ridicat.

Scena muzicii populare i-a devenit prietena inca din clasa a 6a, atunci cand a participat la spectacolele organizate la Scoala Populara de Arta din Pitesti. De atunci, Emilia Ghinescu a pus accent in fiecare spectacol sustinut pe partea de originalitate in interpretare, nedorind sa copieze pe nimeni. Prin timbrul vocal deosebit, publicul stie sa o recunoasca de fiecare data.

Artista a urmat cursurile Facultatii de Stiinte Socio-Umane, sectia Psihologie, dar nu si-a neglijat niciodata cariera muzicala. Combinatia care a ajutat-o sa reuseasca a fost un dram de noroc, mult talent, frumusete si perseverenta continua, sustinute de iubirea pentru muzica. Evaluarea continua este facuta de public, careia Emilia Ghinescu vrea sa ii smulga mereu numai note de 10.

Cantareata are in palmares sase albume inregistrate cu un ansamblu profesionist si un duet apreciat cu Nicu Paleru. Pe langa cariera solo impresionanta, Emilia Ghinescu a devenit din ce in ce mai cunoscuta si datorita colaborarii cu Nicu Paleru, alaturi de care a lansat mai multe albume: ”La nunta cu Nicu si Emilia vol.1, vol.2, vol.3, vol.4, vol.5, ”Familia petrecareata”, etc.

Melodii precum ”Barbatul”, ”Am pacate pe pamant”, ”Plateste-l pe lautar”, ”Batranete haine grele”, ”Doar mama sa nu fii”, ”Am pe lume doi feciori” fac parte din repertoriul vast al frumoasei cantarete, prin care Emilia Ghinescu isi exprima sentimentele si trairile, bucuriile si tristetile vietii: “Am avut momente de cumpana in cariera mea, dar sunt o luptatoare si atunci cand imi doresc ceva trec peste orice ca sa-mi realizez visul”.

Adelin Logofetescu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *