PORTRET DE ARTIST – ELENA MERIȘOREANU

Elena Merișoreanu, îndrăgita interpretă de muzică populară, s-a născut pe data de 5 noiembrie 1948 în satul Paroșeni, orașul Vulcan, județul Hunedoara.

Elena Merișoreanu visa de mică să ajungă o vedetă. Acasă nu avea lumină electrică, nici radio. De aceea, prima dată când a auzit muzica populară la difuzorul de la primărie, a fost fascinată .

Pe atunci, Elena Merișoreanu asculta Ion Luican, Maria Tănase și Lucreția Ciobanu.

„Cred că aveam vreo 4 ani și mă întrebam cum de se trezesc artiștii ăștia așa devreme, ca să cânte la radio. Apoi, pe la 6 ani, o puneam pe sora mea să scrie și să trimită la radio scrisori, care erau, spre fericirea mea, citite și tot timpul voiam să întreb cum să ajung cântăreață”, rememora interpreta.

Mai apoi, odată cu venirea Ansamblului „Ciocarlia” în turneu, s-a dus la spectacol să ia autografe.

Acolo, cineva din ansamblu a întrebat-o dacă știe să cânte. Deși nu mai cântase înainte, Elena Merișoreanu a spus un „da” răspicat .

Totuși, nu avea decât 16 ani și nu putea fi admisă dacă avea mai puțin de 18. Așa că a mințit că și-a uitat buletinul acasă.

A participat la concurs pentru un post în ansamblu, însă după ce a câștigat concursul, nu erau locuri libere.

Astfel, Elena Merișoreanu s-a înscris la un alt concurs, pentru un post la „Rapsodia Română”. Timp de opt ani a cântat alături de Dida Drăgan , Petre Geambașu și alți artiști cunoscuți.

Elena Merișoreanu se numără printre cele mai cochete doamne de pe scena de muzică populară.

Nu s-a sfiit niciodată să spună că și-a făcut tatuaje permanente la ochi, buze și sprâncene și recunoaște că și-ar face oricând lifting facial.

Elena Merișoreanu este căsătorită de peste 30 de ani și are două fiice (Raluca și Elena).

Adelin Logofetescu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *