PNRR-ul trebuie renegociat! Conducerea CEO sabotează compania?!

Viitorul Complexului Energetic Oltenia pare mai sumbru de la o zi la alta. Acuzați de această situație, dar și de lipsa de implicare sunt guvernanții, dar și conducerea companiei care ar trebui să ia atitudine. De foarte mult timp se cere renegocierea PNRR-ului, însă, politicul nu vrea să se implice. ”Nu mai avem timp de renegociere!”, o spunea premierul Nicolae Ciucă și, tocmai de aceea, viața companiei energetice a rămas agățată doar de speranța că nu se va închide, când ar fi fost nevoie, de fapt, de certitudine, documente și susținere.


Prin intermediul unei Hotărâri de Guvern intrată în vigoare pe 15 Martie 2023 s-a decis scoaterea din exploatare a grupurilor energetice 3 și 7 de la Termocentralele Rovinari, respectiv Turceni, prin punerea lor în conservare. Ion Iordache, senatorul de Gorj, nu înțelege cum până în prezent, conducerea CEO nu a cerut renegocierea PNRR, bazându-se chiar pe această situație, conservarea și scoaterea din funcțiune a mai multor grupuri energetice funcționale. Astfel că, în loc să renegocieze Planul Național de Redresare și Reziliență, Guvernul a decis închiderea celor două grupuri.

Ion Iordache, senator PNL Gorj

”Trecerea în conservare se realizează în baza unui plan de conservare, elaborat de către operatorul economic şi avizat de ministerul de resort” se arată în textul Ordonanţei. Tocmai de aceea, Ion Iordache spune că renegocierea trebuie începută de conducerea colosului energetic. Altfel, ”conducerea CEO trebuie să plătească cu funcțiile”, mai spune acesta.

Ion Iordache, senator PNL Gorj

”Astăzi, CEO, este condus doar din oameni din Mehedinți!” mai declară acesta. Senatorul PNL dezvăluie și ”gafele” care au avut loc în interiorul companiei.

Ion Iordache, senator PNL Gorj

Ion Iordache spune că va fi alături de minerii și energeticienii din CEO și se va implica să țină în viață colosul energetic.

Ion Iordache, senator PNL Gorj


Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *