Performanța, domeniu sensibil, dar totuși o speranță de mai bine

Cel puțin la nivel declarativ, prim-ministrul Marcel Ciolacu pare să aprecieze performanța. Fie că vorbim despre educație, fie că discutăm despre sport, premierul României nu pierde prilejul să apară alături de vârfurile din domeniu.


În urmă cu 4-5 zile, Marcel Ciolacu a apărut în spațiul public alături de olimpicii internaționali ai României la Matematică și Fizică. Iată ce-a postat înaltul demnitar: „Am vrut să îi cunosc și să le mulțumesc personal olimpicilor noștri internaționali la matematică și fizică! Ei sunt cei care au adus România pe primul loc în Europa și pe primele din lume la olimpiadele internaționale de profil!


Sunt copii extraordinari, care au demonstrat prin performanțele lor că și în vremurile noastre este foarte cool să înveți! Munca și sacrificiile sunt întotdeauna răsplătite. Întotdeauna!


Indiferent unde vor alege să își continue studiile, sper ca România să aibă parte de contribuția unor astfel de copii geniali pentru a putea merge înainte”. Acum sperăm, stimate domn, să fie și păstrați în țară acești tineri de excepție. Fie după liceu, fie la terminarea facultăților pe afară. Dar asta deja e vis…


Nici performanța sportivă nu „a scăpat” nemenționată de premier. Concret, zice frumos d-l Ciolacu pe Facebook: „M-am simțit, astăzi, la Izvorani bucuros și mândru și am mulțumit, în numele României, sportivilor medaliați la competițiile sportive internaționale, Jocurile Europene și Special Olympics. M-am încărcat cu energie în mijlocul sportivilor, antrenorilor și specialiștilor care, cu uriașe eforturi, reușesc să producă în continuare performanță la nivel înalt în sportul mondial.


Prin munca și rezultatele lor, acești performeri ne obligă ca investițiile în sport să fie o prioritate pentru statul român. Le-am urat, astăzi, succes și componenților Team Romania, care ne reprezintă la Festivalul Olimpic European pentru Tineret Maribor 2023. Le-am spus să nu uite că au în spate o națiune întreagă și o istorie extraordinară, în care țara noastră a dat lumii mari campioni, precum cei aflați azi alături de noi – Ana Maria Brânză, Mihai Covaliu, Elisabeta Lipă.


Sunt convins că vor urma exemplul lor, vor lupta curajos și vor simți că a reprezenta România cu ochii la flacăra olimpică, aprinsă pe toată durata competiției, este privilegiul suprem.”


Avem și aici „un amendament”: ar fi de apreciat ca statul (al cărui exponent este d-l Ciolacu) să aibă grijă de acești sportivi de excepție. Ne-a mai rămas nițel sport de calitate prin țară, haideți să investim cu cap în el. E o soluție, vă asigur.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *