Patron din Fărcășești, amendat de ITM

Un patron din comuna gorjeana Farcasesti a fost amendat de ITM Gorj. Angajatorul, cu activitate in domeniul produselor de panificatie, s-a ales cu o sanctiune in valoare de 10.000 de lei dupa ce a i-a impiedicat pe inspectorii de munca sa efectueze un control la punctul de lucru.

Angajatorul s-a trezit pe timp de noapte cu un control al inspectorilor din cadrul Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj. Insa, acestia nu au putut intra in curtea unde se afla brutaria din cauza cainilor dezlegati voit de stapani pentru a impiedica controlul care ar fi putut scoate la iveala nereguli. Prin urmare, agentul economic a fost sanctionat.

Neli Matei, purtator de cuvant ITM Gorj

Agentii economici care impiedica in orice mod inspectorii de munca sa efectueze controale risca o amenda de pana la 10.000 de lei.

Neli Matei, purtator de cuvant ITM Gorj

In doar cateva zile, respectiv in perioada 29 iulie – 2 august 2019 inspectorii din cadrul Serviciului Control Munca Nedeclarata au aplicat sanctiuni in valoare de 23.000 de lei si au dispus 90 de masuri pentru remedierea deficientelor constatate la 14 agenti economici.


Loredana Sava

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *