Parcurile industriale, posibila alternativă pentru închiderea CEO

Închiderea Complexului Energetic Oltenia va însemna pierderea locurilor de muncă pentru mii de angajați. O posibilă alternativă la Planul de închidere a carierelor miniere și a grupurilor energetice din cadrul Complexuui Energetic Oltenia ar putea să fie un parc industrial.
Directorul Parcului Industrial Gorj, de la Bumbești-Jiu, a vorbit despre această posibilitate.

Eftemie Popescu, Directorul Parcului Industrial Gorj


Parcurile industriale sunt zone de afaceri în care se dezvoltă activități care pot să preia forța de muncă din bazinele carbonifere ale Complexului Energetic Oltenia, susține Eftemie Popescu.

Eftemie Popescu, Directorul Parcului Industrial Gorj


În momentul de față, Parcul Industrial Gorj, singurul din județ, se întinde pe numai 18 hectare. Aici își desfășoară activitatea 17 firme cu peste 600 de angajați.

Eftemie Popescu, Directorul Parcului Industrial Gorj


Parcul Industrial Gorj este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare –depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare. Principala facilitate este că firmele din parcurile industriale nu plătesc impozitele pe clădiri și terenuri.

Alina Dodenciu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *