Pandurii și-a luat oficial adio de la milioanele CEO

Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu pierde de săptămâna aceasta accesul la viitoarele milioane de lei de la Complexul Energetic Oltenia. Echipa respectivă a supt milioane de euro de la Complexul Energetic Oltenia. Cei mai mulți bani au fost primiți în perioada în care clubul a fost condus de liderul sindical din minerit Marin Condescu. Acesta din urmă a știut să le pună sula în coaste șefilor companiei, mai ales că ani în șir a avut un mare rol în numirea conducerilor din minerit. Prin urmare, jocul era extrem de simplu: bani în schimbul susținerii pentru posturile de boși. Banii unei companii de stat au fost tocați ani de zile de un club de fotbal care ar fi trebuit să fie de mai multe ori campion al țării, dacă cineva va verifica nivelul finanțărilor primite.


Au încercat ceva organele de anchetă, dar a ieșit ceva foarte subțire, iar milioane și milioane de euro provenite de la CEO au rămas tocate și nimeni nu au răspuns pentru cum au fost investite cotizații importante. La un moment dat, asociații clubului și-au dat seama că aruncă bani de pomană. De când Pandurii a intrat în insolvență, asociații au decis să suspende orice plată a cotizației către clubul controlat acum de Marin Condescu. Disperat că a rămas cu conducta de bani închisă, CS Pandurii a decis să apeleze la instanța de judecată și a avut câștig de cauză.


„Obligă pârâţii să plătească reclamantului despăgubiri, conform variantei I a raportului de expertiză contabil întocmit de expert Bârhoată Ana, astfel: Societatea Complexul Energetic Oltenia SA – 6.398.608,88 lei; Consiliul Local Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei; Consiliul Judeţean Gorj – 769.543,23 lei; Artego SA – 4.898.219,86 lei şi U.S.M.O. – 516.983,76 lei. Cu drept de recurs. Pronunţată în şedinţa publică“, conform Curții de Apel din Craiova. Procesul continuă. Asociații au reșit să suspende plățile până la finalizarea cauzei.


În cele din urmă, aproape toți asociații au decis să iasă din asociația pe care este organizat CS Pandurii Lignitul. Motivul este legat de faptul că Marin Condescu va continua să ceară cotizațiile de la asociați, cât timp aceștia vor face parte din conducerea echipei. Unii cu banii, alții cu număratul. Și așa Marin Condescu se pregătește să controleze 3,2 milioane de euro, dacă se va ajunge la un punct final în proces.


A cam trecut vremea în care nimeni nu dădea socoteală de ce face. Pentru cum au aruncat milioane de euro în cluburile controlate de liderii de sindicat din minerit, șefii din Complexul Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie puși să răspundă. S-a încercat ceva cu actualul manager al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, în dosarul legat de „Masa caldă”, însă a fost un dosar slăbuț, cu toate că Burlan a primit meniul de 24 de ore.


Cert este că echipele de sport din Gorj o duc foarte greu în lipsa unui mediu economic dezvoltat în județ. În lipsa unor companii puternice, sportul local este condamnat la dispariție. Mai sunt autoritățile locale și județene care pot aloca fonduri, însă într-un cuantum limitat. Cu milioanele de euro supte ani de zile de la CEO se puteau face multe zeci de ani de acum încolo, însă cum să trăiască bine boșii, dacă nu sunt abonați la bugetul umplut cu bani de la companiile deținute de stat?!

Andrei Merfu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *