Olimpiada jocurilor de iarnă pentru elevii cu dizabilităţi, la Rânca

Olimpiada jocurilor de iarnă pentru elevii cu dizabilităţi a avut loc la Rânca. Aflat la cea de-a șasea ediţie, evenimentul s-a desfășurat pe 23 martie 2023, în stațiunea Rânca. În cadrul competiției au participat echipaje de câte patru elevi din cadrul fiecărei școli partenere, din Târgu Jiu, Târgoviște, Craiova, Roșiori de Vede, Vâlcea, Mureș și Simeria.

Constantin Pănescu, președintele Asociației Cabanierilor din Rânca, a fost unul dintre partenerii care a susținut realizarea olimpiadei jocurilor de iarnă. Prin intermediul acestui proiect se răspunde la nevoia de recuperare și integrare socială, dar și la depășirea și rezolvarea anumitor bariere ale elevilor cu dizabilităţi.

Constantin Pănescu, președintele Asociației Cabanierilor Rânca

Copiii au fost entuziasmați de acest eveniment dedicat lor. Aceștia s-au bucurat și de zăpada de pe pârtie.

Constantin Pănescu, președintele Asociației Cabanierilor Rânca

Cei mici au fost denumiți ”campioni speciali”. Constantin Pănescu spune că micuții meritau acest eveniment, pentru ei aceste jocuri în aer liber ajută copilul să îşi dezvolte imaginaţia, creativitatea, capacitatea de coordonare şi orientarea în spaţiu.

Constantin Pănescu, președintele Asociației Cabanierilor Rânca

Cei mici au depus și un jurământ


Necesitatea derulării acestui proiect răspunde la nevoia de recuperare și integrare socială, dar și la depășirea și rezolvarea anumitor bariere ale elevilor noştri, elevi cu dizabilităţi, de a avea propria lor olimpiadă, ei neavând şansa participării la astfel de competiţii alături de elevii din învăţământul de masă, datorită problemelor de sănătate, spune dna profesor Sgondea Simona, unul dintre organizatorii acestui proiect. Acțiunea a fost organizată în colaborare cu Asociația Umanitară Iunona, asociația cadrelor didactice din cadrul C.S.E.I. Târgu-Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, Salvamont Gorj, Apres-Ski Rânca și Complexul Turistic Panoramic Rânca.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *