Obligate să se prostitueze în Târgu Jiu și Vâlcea!

Opt perchezitii domiciliare au avut loc, ieri, pe raza judetelor Arges, Valcea si Mures, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism. Fetele erau racolate inclusiv din Targu Jiu si Ramnicu Valcea.
În perioada 2020-2021, un număr de 6 suspecți, au recrutat, prin metoda “loverboy”, opt persoane de sex feminin, pe care le-au constrâns să practice prostituția pe raza municipiilor Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea, membrii grupului reţinând sumele de bani obținute de către persoanele vătămate, din activitatea de prostituție. Suspecții au transportat persoanele vătămate în diverse orașe din România, le-au cazat în moteluri sau apartamente închiriate, iar ulterior au postat anunțuri în vederea atragerii de clienți.


În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că membrii grupului au supravegheat atent persoanele vătămate, le-au restrâns libertatea de mișcare și au folosit amenințări și violența fizică pentru a le constrânge să practice prostituția.


Persoanele vătămate erau lovite cu pumnii și cu picioarele, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea către terțe persoane a faptului că acestea se prostituează.


Din banii obținuţi din activitatea infracțională, membrii grupului și-au achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani le-au pierdut în sălile de jocuri de noroc. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești, au fost conduse, în vederea audierii, un număr 26 de persoane.


Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul IJJ Argeş, Vâlcea şi Mureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operațiuni Speciale.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *