O tânără din Gorj, câștigătoarea Festivalului de Folclor ,,Domnica Trop”

O gorjeancă a fost declarată câștigătoarea Festivalului de Folclor,, Domnica Trop” de la Izverna, județul Mehedinți. Este vorba despre interpreta Petronela Maria Bartic.


La această ediție a Festivalului Național de Folclor ,, Domnica Trop” și-au dat concursul 16 tineri interpreți acompaniați de Orchestra Profesionistă “Danubius”, aflată sub bagheta maestrului dirijor Marian Magheru. După prestația fiecărui interpret, juriul a declarat-o pe gorjeanca Petronela Maria Bartic, câștigătoarea trofeului din acest an. La eveniment a participat și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, care i-a înmânat o diplomă de excelență Domnicăi Trop, singurul mehedințean care a primit titlul de „tezaur uman viu“ din partea UNESCO.

Domnica Trop a obţinut Trofeul Festivalului „Cântec nou în Mehedinţi”, Premiul Special pentru Autenticitate la Festivalul „Maria Tănase”, Locul I pe ţară la Festivalul „Cântarea României” şi Premiul Naţional „Ethos”, primul acordat în „pepiniera” folclorică a judeţului Mehedinţi.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *