O nouă minivacanţă pentru români. Patru zile libere de mers la mare sau la munte

Românii se vor pregăti curând de o nouă minivacanță. Nu mai puțin de patru zile libere vor fi disponibile pentru mers în vacanţă la mare sau la munte. Minivacanța va fi posibilă datorită sărbătorii creștin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului.


Sfânta Maria este, an de an, zi liberă legală, pe data de 15 august, deci zi liberă de la stat. Potrivit Codului Muncii, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, românii primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului. Sărbătoarea religioasă din 2023 pică într-o zi de marți, motiv pentru care Guvernul a decis, încă din luna decembrie a anului trecut, ca ziua de luni, 14 august, dată care precede sărbătoarea legală din 15 august, să fie zi liberă.


Pentru anumite categorii de angajați din sectorul public, weekendul 12-13 august se poate prelungi cu încă doua zile libere luni (14 august) și marți (15 august). “Pentru recuperarea zilelor libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Anamaria Frățilescu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *