O iubesc copiii din toată lumea. Povestea gorjencei care dă viață lucrurilor!

O femeie din Târgu Jiu reușește să dea viață lucrurilor. Este vorba de Carmen Corfa din Târgu Jiu care a făcut o pasiune din a decora obiecte din ceramică și tacâmuri, materia primă folosită fiind plastilina. Nu este vorba de orice plastilină, ci una achiziționată tocmai din America. Minunățiile confecționate de mâinile sale au ajuns deja în aproape toate țările Europei, chiar și mai departe. Principalii beneficiari ai acestor adevărate opere de artă sunt copiii.

Alina POPESCU

Carmen Corfa este economist de profesie, este căsătorită și are și un copil, un băiețel de aproape 5 anișori. De aproximativ 6 ani realizează fel de fel de mărțișoare, folosind plastilina, pe care le comercializează la începutul lunii martie. Așa a ajuns să decoreze și diverse obiecte care parcă prind viață după ce Carmen Corfa își pune amprenta. A personalizat mai întâi obiecte pentru colegii de la serviciu iar pentru că ulterior a fost solicitată și de alte persoane a continuat să facă astfel de minunății. „Personalizez în general obiecte de ceramică și tacâmuri. Tot ceea ce se poate coace în cuptor pentru că le îmbrac în plastinilă fină, este o pastă polimerică specială, lucrez pe obiecte ceea ce fac iar după aceea trebuiesc coapte în cuptor, ca să devină rezistente, să se poată folosi. Ornez ceea ce vrea fiecare. Pentur copii decorez în principal boluri și farfurii, tacâmuri, pentru adulți am căni în general. Le plac în special copiilor, am observat, și clienții îmi spun”, a declarat Carmen Corfa.

Nu folosește forme și nici lipici

Realizarea unor astfel de obiecte personalizate durează uneori zile întregi. Târgujianca spune că nu folosește forme pentru a modela plastilina dar nici lipici, așa cum fac alte persoane care fac ornează obiecte ceramice. „Este o plastilină care se înmoaie numai în mâini și atunci se poate modela. Nu am forme, tot ce realizez este din inspirația mea. Studiez tema și încerc să le fac cât mai bine. Pentru a realiza o cană spre exemplu îmi ia trei ore, dacă este vorba de un model nou îmi ia și o zi întreagă să-l realizez. În țară mai lucrează și aște persoane, dar nu la nivelul în care lucrez eu pentru că intră mult material și nu le convine să facă. În general fac doar figurinele și le lipesc cu lipici pe căni. Eu le lucrez direct, nu le lipesc”, a explicat Carmen Corfa.

Provocare: Ornamente inspirate din Star Wars

Prețurile practicate de Carmen Corfa pleacă de la 15 lei pentru tacâmuri până la 50 de lei pentru personalizarea unei farfurii. Femeia spune că poate realiza aproape orice model, până acum nu a refuzat pe nimeni. În schimb, a avut parte de multe provocări. „Nu am refuzat pe nimeni până acum. Lucrez singură. Nu are nimeni răbdarea mea. Chiar îmi place ceea ce fac. Sunt bucuroasă atunci când văd că cei care le primesc cadou sunt încântați. Și văd că la rândul lor îmi dau comandă. Sunt foarte apreciate, mulți solicită pentru a le duce drept cadou în străinătate. Cred că au ajuns prin toate țările posibile: America, Canada, Italia, Spania, nici nu mai știu. Acum am o comandă pentru Italia. O doamnă duce la o prietenă și la copilul ei. La copil fac set complet. Cea mai grea comandă pe care am primit-o și pe cate inițial am refuzat-o a fost Star Wars. Mi-a dat bătaie de cap. A trebuit să găsec modalitatea să-i fac să semenele cu personajele respective”, a mai spus Carmen Corfa.

Pentru comenzi și alte informații, Carmen Corfa poate fi contactată pe pagina sa de facebook.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *