Noi parcări realizate în Rovinari

Au fost realizate trei parcari noi in Rovinari. Anuntul a fost facut chiar de primarul orasului, Robert Filip, care a spus ca este vorba despre doua parcari publice si una de resedinta de care acum, locuitorii din Rovinari, se pot bucura.

Prima dintre cele două parcări publice se află pe strada Prieteniei, chiar lângă blocul A2(Poliția Locală),această parcare fiind destinată exclusiv cetățenilor care vin la cumpărături la piață sau la magazinele din zonă.
Acesta a spus că timpul de utilizare al parcării este limitat la două ore, timp suficient pentru ca cetăţenii să-şi poată face cumpărăturile. În cazul în care se va depăşi această durată, şoferii riscă să fie amendaţi, ba chiar să se aleagă cu roţile maşinilor, blocate. Cea de-a doua parcare publică se află tot pe strada Prieteniei, dar în spatele pieței. Și aici timpul de utilizare este limitat la 2 ore.


Cea de-a treia parcare, cea de reședință, se află în zona blocurilor A1 – G15, unde au fost trasate deja peste 70 de locuri de parcare. După recepția finală, locurile de parcare vor fi atribuite prin licitație locuitorilor din zonă.


“Pentru cine nu își mai amintește , vreau să vă spun că această din urmă parcare a fost realizată pe un teren care era sufocat de boscheți, cotețe și garaje ridicate ilegal. Toate cele 3 parcări, ca de altfel majoritatea parcărilor din orașul Rovinari, au fost realizate cu bani de la bugetul local. Vreau să vă mai spun că, în acest moment, la Rovinari avem 1203 locuri de parcare în parcări de reședință, dintre acestea 1128 fiind deja atribuite cetățenilor. La acestea se vor adăuga cele 70 de locuri din zona blocurilor A1-G15, 61 de locuri din zona blocurilor D3-D5 și 71 de locuri din zona blocului D1”, a scris Robert Filip, pe pagina sa de Facebook.


Pe lângă aceste parcări realizate deja, în Rovinari, există în faza de execuție o parcare în zona blocului G16 și 2 parcări în faza de proiect în zona blocurilor B1-B2.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *