Noi fonduri, alocate de CJ Vâlcea, în lupta cu epidemia de coronavirus

Aproximativ 300.000 de lei vor fi alocati in vederea achizitionarii de noi echipamente ce urmeaza a fi folosite in lupta cu epidemia de coronavirus. Decizia a fost luata, vineri, in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean Valcea.


260.000 de lei vor fi repartizati către Spitalului „Constantin Anastasatu” din Mihăești, în vederea amenajării unor spații de triere și izolare pacienți suspecți de Covid-19, realizate din containere modulare, 23.000 de lei către Spitalul Drăgoești, pentru achiziționarea unui container modular de triaj epidemiologic și 12.000 lei către Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, pentru achiziționarea a doua cabinete sterilizare UV destinate dezinfectării cărților, revistelor și a altor obiecte.

Totodata, Consiliul Judetean Valcea a aprobat majorarea bugetului SJU Vâlcea cu suma totală de 750.000 lei, dar și a bugetului Spitalului de la Mihăești, cu suma de 230.000 lei, sume alocate de Ministerul Sănătății, pentru plata stimulentelor de risc către personalul implicat direct în tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

„Răspundem totdeauna pozitiv solicitărilor venite dinspre spitale și, cu prioritate, celor care au drept scop limitarea efectelor răspândirii acestui virus. De la începutul pandemiei și până în prezent, CJ Vâlcea a alocat peste 1,6 milioane lei spitalelor, pentru achiziționarea de materiale sanitare și echipamente. În ședința de astăzi, am aprobat alocarea a 295.000 lei pentru achiziționarea de noi echipamente, care vor fi de mare folos și după ce vom depăși această perioadă dificilă. Este vorba de 13 containere modulare pentru trierea pacienților, care vor ajunge la Spitalele din Mihăești și Drăgoești”, a declarat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Judetean Vâlcea.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *