Nenorociții nu pot fi trași la răspundere atât de simplu…

Știți cu toții atrocitățile comise de acele bestii care primeau bani pentru a avea grijă de bătrâni. Au fost, în sfârșit, demascați, iar acum începe cercetarea și – sper din tot sufletul – judecarea și condamnarea acestor viermi! Problema e că încrengătura e mare de tot, pare-se… Fără decizie politică, nimic din toate astea nu au putut fi posibile. Tot fără decizie politică, vinovații nu vor fi trași la răspundere.


Așadar, avem promisiuni de la premierul României, șeful direct al Gabrielei Firea, cea de care se leagă – cu numele, cu relații de rudenie ori de amiciție, întreaga structură nenorocită de la centrele de îngrijire a bătrânilor.


Iată ce declara, pe 6 iulie 2023, Marcel Ciolacu: „Sunt revoltat de ororile la care au fost supuși bătrânii internați în centrele rezidențiale de îngrijire și asistență socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT!
Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocități față de oameni lipsiți de apărare!


Este scandalos ca niște indivizi lipsiți de suflet și de repere morale să profite de situația dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat!
În această dimineață, am cerut tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniu- ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP- să declanșeze urgent o acțiune națională de #control în toate centrele de îngrijire și asistență din România, finanțate din bani publici.


Le cer totodată celor care au obligația de a verifica respectarea condițiilor legale să sancționeze cu severitate maximă orice abatere care pune în pericol viața și sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre!
Voi urmări cu atenție desfășurarea acestor acțiuni!”


La o zi distanță, pe 7 iulie, mai spune așa acesta: „Am transmis azi un mesaj atât ca premier al României, dar și ca om. Acel grup infracțional organizat, cu complicitatea unor funcționari, trebuie să răspundă pentru ce s-a întâmplat în azilele groazei. Am cerut ca mai mulți responsabili din instituțiile statului să fie demiși. Vom continua controalele în toată țara, pentru ca astfel de orori să nu se mai întâmple!”
Vom vedea dacă procesul de condamnare e simplu ori lucrurile se vor aranja ca-n România.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *