Ne-am putea obişnui! CSM a întors-o pe Steaua şi a bifat o ultimă victorie a sezonului (galerie foto)

CSM Târgu Jiu a încheiat sezonul baschetbalistic cu un succes. Gorjenii s-au impus în propria sală în partida cu Steaua Bucureşti, scor 93-86 (17-20, 15-21, 32-18, 29-27).


Gazdele au cedat primele două sferturi, dar purtate pe umeri de un public efervescent şi având în Porter Troupe cel mai bun marcator al meciului, au întors soarta confruntării în partea secundă. Căpitanul gorjenilor, poate la ultima prestaţie în LNBM, a încheiat jocul cu 21 de puncte şi 5 pase decisive. Carl Dylan şi Malik Morgan au adăugat câte 17 puncte, iar Brandon Sly 12. Dintre jucătorii gorjeni au evoluat Octavian Ilie (16,06 minute, 5 puncte) Andrei Bărăgan (4,14 minute) şi Mihai Bădiţă (1 minut).


Evoluţiile CSM-ului din ultima perioadă au fost încurajatoare , a apreciat Troupe.
“A fost un an destul de greu, în care am încercat să luptăm pentru play-off. Din păcate, nu ne-a ieşit, dar în ultima perioadă am arătat o altă faţă a echipei şi trebuie să clădim pentru sezonul următor. Diferenţa a fost făcută de spiritul de echipă, iar în sfertul al treilea am făcut o apărare foarte bună. Tempo-ul a fost din ce în ce mai rapid şi, cu ajutorul publicului pe care l-am avut în spate, am reuşit să menţinem acel avantaj luat pe final. Încă mă gândesc la viitorul meu, însă vreau ca această echipă să crească şi să aibă din nou suportul şi dragostea pe care a avut-o în trecut. Am demonstrat în aceste două luni şi jumătate că putem crea ceva nou”, a declarat Porter.

Gorjenii au revenit de la o diferenţă de -16 puncte, iar atitudinea jucătorilor şi publicul din Polivalentă au reprezentat atuurile gazdelor, a spus antrenorul Claudiu Alionescu.


“A fost greu să ne motivăm pentru un meci fără miză. Ne-ar mai fi trebuit o victorie şi poate am fi fost pe locul 9 sau 10, ajutaţi şi de alte rezultate. Este important că jucătorii au arătat că sunt profesionişti şi trebuie să apreciem suporterii din tribune. Fără sprijinul publicului, la -16, în orice alte circumstanţe, nu ştiu dacă am mai fi putut reveni. Meciul a avut două reprize total diferite, iar apărarea din sfertul 3 ne-a a dus înapoi în meci. Am avut şi noroc cu nişte aruncări destul de dificile care au intrat, însă, una peste alta, m-au bucurat efortul şi dorinţa jucătorilor. Am arătat un baschet calitativ şi asta trebuie să fie un imbold şi o cărămidă pentru sezonul care urmează”, a declarat principalul echipei.


CSM Târgu Jiu a terminat sezonul pe locul 12, cu 11 victorii şi 19 înfrângeri.

Cătălin Pasăre

foto Bogdan Craioveanu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *