Munca la negru tot mai des întâlnită, în România! Motivul?!

Deși guvernanții credeau că dacă vor impozita activitatea part-time, se va elimina munca la negru se pare că totul este pe dos. Decizia Guvernului de a obliga firmele să plătească pentru angajații part-time contribuții la nivelul salariului minim a început deja să aibă efecte vizibile, iar amenzile date de ITM curg de la o zi la alta.


Tot mai multe persoane sunt prinse prestând muncă la negru.Unul dintre motivele pentru care numărul celor care lucrează fără un contract legal crește în fiecare zi, este tocmai costul foarte mare care ar trebui să fie plătit de angajator, deși are nevoie de o persoană doar câteva ore. Dan Ilie Morega, președintele IAIPP Gorj, este revoltat și spune că această situație ar trebui schimbată cât mai repede.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

De asmenea, acesta spune că pentru a schimba această situație PSD și PNL ar trebui să ia o decizie comună benefică atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

Dan Ilie Morega, președinte IAIPP Gorj

Specialiștii atrag atenția că deja au început să fie radiate multe astfel de contracte, fără ca ele să fie înlocuite cu unele full-time, cum se aștepta ministrul Finanțelor.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *