Modificări importante în Legea Ambroziei

Parlamentul României a adoptat, recent, o serie de modificări semnificative la Legea ambroziei, care vizează atât proprietarii de terenuri, cât și administrațiile locale. Aceste schimbări au ca principal scop combaterea răspândirii ambroziei, o plantă invazivă care poate provoca reacții alergice severe pentru mulți oameni.


Conform noii legislații, la începutul fiecărui sezon de creștere a ambroziei, primăriile vor emite o notificare către proprietarii de terenuri afectate, solicitând îndepărtarea plantelor invazive. Proprietarii au la dispoziție 15 zile pentru a se conforma cererii și pentru a elimina ambrozia de pe terenurile lor, pe cheltuiala proprie.


În cazul în care proprietarii de terenuri nu respectă termenul stabilit, administrația locală are dreptul să inițieze acțiuni în instanță pentru a obține autorizația de a intra pe terenurile respective și de a eradica ambrozia, fără a fi necesar acordul proprietarului.


Astfel, prin responsabilizarea proprietarilor de terenuri și prin acordarea de mai multe pârghii de acțiune administrației locale, această nouă legislație aspiră să reducă răspândirea ambroziei și să protejeze sănătatea cetățenilor.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *