Miruță nu va vota Legea porcului: Să nu mai lăsăm capul plecat la solicitările UE

Deputatul USR Radu Miruta nu considera ca Romania e pregatita sa renunte la cresterea porcului in gospodării. Indiferent de pozitia grupului parlamentar din care face parte, Miruta spune ca nu va vota Legea porcului.


Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat și urmează să fie discutată în Camera Deputaților, care e cameră decizională. Noua lege a porcului, în forma validată de Senat, le va interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Al șaselea animal devine ilegal și aduce cu el o amendă de minimum 5.000 de lei. Parlamentarii vor ca țăranul să crească în gospodărie cel mult cinci porci și să nu le mai dea celebrele lături rezultate din resturile alimentare.


Guvernul își dorește să limiteze, prin această măsură, propagarea pestei porcine, dar Miruță crede ce soluția este alta. “Este momentul să nu mai lăsăm capul plecat la solicitările UE”, a declarat tânărul parlamentar.

Radu Miruță, deputat USR Gorj

Și deputatul PSD Mihai Weber a spus că va vota împotriva legii. Social democratul consideră că trebuie luate măsuri împotriva pestei porcine, dar și că trebuie protejat crescătorul tradițional.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *