Ministrul Vela a venit să ajute oamenii din Valea Jiului, dar s-a luat la ceartă cu primarii PSD!

Marcel Vela, ministrul de Interne, a ajuns la inundatiile catastrofale de vineri din Valea Jiului si, la Lupeni s-a luat la cearta cu primarii PSD. Discutiile contradictorii au avut loc in urma unor declaratii facute de ministrul Vela prin care sustine ca primarii din opozitie ar fi facut altceva cu banii de la inundatii, iar de aici a starnit o adevarata reactie a acestora, mai ales ca toti asteptau sa vorbeasca despre masurile ce trebuie luate imediat.


Deși apele au luat drumuri și au făcut prăpăd, ministrul Vela l-a luat la întrebări pe primarul PSD. Vela voia să știe unde sunt banii care trebuiau păstrați pentru inundații. Acesta i-a mai rugat pe primari și viceprimari să fie aproape de oameni și să facă evaluările pagubelor produse de inundații cât mai repede.


Ministrul a mai dat asigurări că barajul de la Valea de Pești este în siguranță și că, în urma analizei pe care a făcut-o la fața locului a constatat că acesta a salvat multe locuințe din aval. De asemenea, Vela a mai precizat că pompierii hunedoreni au fost sprijiniţi de colegi din judeţele Timiş, Caraş şi Sibiu care au adus în zona afectată de inundaţii, 14 mijloace tehnice.

Marcel Vela, ministrul de Interne

În timpul inundațiilor au fost evacuaţi peste 300 de locuitori și au fost distruse mai multe poduri şi podeţe. De asemenea, au fost inundate aproape 350 de gospodării şi terenuri agricole. Marcel Vela a dispus măsuri, cu ocazia deplasării sale în această zonă, atât pentru siguranţa oamenilor afectaţi de viituri, cât şi pentru diminuarea pagubelor produse de revărsarea Jiului de Vest, care a afectat localităţile Lupeni, Valea de Brazi, Uricani, Câmpul lui Neag şi Aninoasa.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *