Microbuze electrice pentru 27 de unități de învățământ din Gorj

Consiliul Județean Gorj a semnat, astăzi, contractul pentru furnizarea celor 27 de microbuze electrice școlare, pentru transportul elevilor din județ. Valoarea totală a proiectului este de peste 36 de milioane de lei.


Astfel, 27 de unități administrativ-teritoriale gorjene vor beneficia, în următoarele 5 luni, de câte un asemenea mijloc de transport, cu o capacitate de 16+1 locuri. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.


Obiectivul urmărit vizează îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru cei din zonele izolate sau cu polpulație scăzută. Totodată, această măsură urmărește facilitarea accesului copiilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător.


“Într-un demers de responsabilitate față de generațiile viitoare, am înțeles că educația pentru mediu și schimbările climatice reprezintă o prioritate crucială. De aceea, infrastructura unităților noastre de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă. Este important să precizăm, astfel, că proiectul nu se limitează doar la asigurarea mobilității urbane verzi, el reprezintă, de asemenea, o modalitate prin care susținem accesul la educație pentru elevii din zonele cu populație scăzută. Ne dorim ca nicio distanță să nu fie o piedică în calea cunoașterii și învățării, acest pas făcându-se în armonie cu protejarea mediului înconjurător”, transmit reprezentanții Consiliului Județean Gorj.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *