Măsurile propuse de Weber pentru a scăpa de prețurile mari la facturile din iarnă

Câteva săptămâni mai sunt până când vom intra oficial în iarnă și, cu toate acestea, prețurile la energie și la gazele naturale continuă să fie ridicate. Liderii politici au propus mai multe soluții, dar până în prezent nu s-a ajuns la nicio hotărâre.


În urmă cu doar câteva zile, Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, revenirea la piața reglementată a energiei electrice. Una dintre soluțiile mult așteptate de români. Mihai Weber, deputatul PSD de Gorj, a transmis că soluția PSD pentru reglementarea pieței de energie devine realitate și se va aplica până în 2025.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

Acesta spune că reglementarea prețurilor face parte dinobiectivele promise românilor care îi vor ajuta să treacă de iarna lui 2022. Weber și-a dorit protejarea consumatorilor casnici, salvarea economiei naționale și stoparea inflației. Prețul fix de 1,3 lei kw/h va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

De asemenea, deputatul a spus că interesul social democraților vizează atât creșterea salariului minim pe economie, cât și al pensiilor românilor.

Mihai Weber, deputat PSD Gorj

Încă din vară, Weber atrăgea atenția, ministrului Energiei că fără o reglementare a pieței, prețurile vor exploda necontrolat de mult, iar soluția plafonării este una provizorie, care în martie 2023 expiră.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *