Măsuri propuse de Iordache pentru scăderea prețului la energie! Ce răspuns a primit de la Consiliului Suprem de Apărare a Ţării

Criza energetică și prețurile tot mai mari la facturile românilor, alimente și combustibili, l-au făcut pe senatorul Ion Iordache să ia măsuri și să caute soluții. Tocmai de aceea, acesta a solicitat printr-un memoriu CSAT-ului, Președinției, Guvernului, Ministerului Energiei și administrației Complexului Energetic Oltenia să salveze populația de sărăcie, frig și întuneric.


După aproximativ o lună de când a transmis acest memoriu, Ion Iordache, a primit un răspuns de la Consiliului Suprem de Apărare a Ţării prin care președintele i-a comunicat că PNRR-ul se poate renegocia capitolul de energie care poate afecta românii.

Ion Iordache, senator de Gorj

De asemenea, acesta a mai spus că acest răspuns va fi înaintat și celorlaltor instituții pentru a primi cât mai multe răspunsuri pozitive și de a interveni pentru scăderea prețului energiei electrice.

Ion Iordache, senator de Gorj

10:58 noi acest raspuns…11:56 cariere
Ion Iordache a explicat și care este problema Carierei Roșia.

Ion Iordache, senator de Gorj


Măsurile propuse de senatorul Iordache pe termen scurt pentru scăderea prețului la energie ar fi următoarele: repornirea CEO
Daca CEO ridică puterea de la 800-1000 MW, la 1800 MW, efectul imediat ar fi reducerea drastică a prețului la energie pe bursă.
Punerea în rezervă de capacitate a grupurilor oprite, respectiv grupul 3 Turceni și 8 Ișalnița, astfel încât să asigure continuitatea în alimentarea cu energie electrică a sistemului energetic național în caz de oprire accidentală a celorlalte grupuri.
–Rezolvarea problemei Carierei Roșia. Se poate elibera o autorizație provizorie pentru 3 luni
 -Rezolvarea urgentă, prin implicarea directă a Ministerului Energiei, a exproprierilor necesare pentru carierele Roșia, Roșiuța, Tismana, Jilț.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *