Marea testare a elevilor, un eșec neanticipat!

Marea testare a elevilor cu teste non-invazive pare a fi sortita esecului, la scurt timp de la lansarea ei in Romania. Primele teste au fost efectuate ieri, iar in urma lor au fost descoperite aproximativ 80 de cazuri pozitive. Insa, astazi, o mare parte din aceste rezultate au fost infirmate de testul PCR.
Totodată, există elevi testați pozitiv la testul de salivă al căror diagnostic nu poate fi confirmat sau infirmat de testul PCR, întrucât sunt părinți care refuză sa le facă copiilor acest gen de test.


În ”Marea Testare” a elevilor sunt implicați milioane de părinți, deoarece majoritatea unităților de învățământ din țară au optat pentru testarea făcută de acasă. De aici pleacă multe dintre problemele din tot acest proces. În primul rând, nu există nicio metodă de verificare a părinților pentru a vedea dacă raportează corect rezultatele testelor de salivă ale copiilor. În al doilea rând, există părinți care spun că nu se pricep să facă aceste teste. Ba chiar există părinti care refuză testarea copiilor pe motiv că în familie nu ajunge pachetul sigilat, astfel că aceste teste ar putea fi compromise atunci când trec prin mai multe mâini. Mai mult decât atât, sunt părinți care au pus testele rapide, primite de la școală pentru testarea elevilor, la vânzare, pe internet.


În concluzie, tot ce poate să facă statul este să mizeze pe buna credinţă a părinţilor, întrucât nu există nicio variantă ca cei trei milioane de copii să poată fi testaţi în şcoli. Efortul şi timpul necesar acestei acţiuni depăşeşte cu mult capacitatea de organizare şi acţiune a unităților de învățământ.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *