Se apropie sărbătorile de iarnă, astfel că foarte mulți gorjeni își sacrifică, în această perioadă, porcii din gospodării. Pentru a nu apărea probleme de sănătate, reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă cetățenilor să nu consume carnea de porc netestată.
Potrivit directorului DSVSA Gorj, Sorin Ștefănescu, în fiecare localitate din județ există câte un dispensar unde medicii veterinari care pot efectua examenul trichineloscopic.
Sorin Ștefănescu, director DSVSA Gorj
De asemenea, examinarea poate fi făcută și în municipiul Târgu Jiu, în două centre, unul la Piața Mare și altul la Piața Mică.
Sorin Ștefănescu, director DSVSA Gorj
Prețul pentru o astfel de analiză este de 21 de lei, însă poate fi mai mare la anumite cabinete care funcţionează în regim privat. Testul nu durează mai mult de 15 minunte.
Sorin Ștefănescu, director DSVSA Gorj
La nivelul județului Gorj, se estimează că până la Crăciun vor fi sacrificați peste 30.000 de porci.
Aura Pîrvuleț