”Majoritatea din Parlament susține discursuri iresponsabile”

”Majoritatea din Parlament susține discursuri iresponsabile”. Este declarația deputatului USR Gorj, Radu Miruță, privind situația actual a hidrocentralelor de pe Jiu, la câteva zile de la afirmațiile făcute de senatorul liberal Ion Iordache. Se pare că doar se caută vinovați, dar nu și soluții în remedierea acestei probleme vitale pentru energia furnizată Gorjului.

Hidrocentrale de pe râul Jiu, construite în proporție de 90 la sută, stau blocate din 2017. Proiectul pentru care s-au primit 155 de milioane de euro, a fost declarat ilegal de instanță. Motivul este acela că lucrările sunt reclamate de ecologiști drept o crimă împotriva naturii. Ion Iordache, senatorul PNL Gorj, a declarat că vinovați sunt cei din USR pentru toate aceste demersuri. Însă, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, vine și spune că toate declarațiile formațiunilor politice care dețin majoritatea în Parlament sunt doar discursuri iresponsabile și că dacă își doresc, pot să se apuce de treabă în orice moment.

Radu Miruță, deputat USR Gorj

Acesta spune că a fost solicitată audierea directorului Hidroelectrica în comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor şi au cerut explicaţii Ministerului Energiei în privinţa hidrocentralelor, finalizate în proporţie de peste 75% şi abandonate. ” România cheltuieşte mai mulţi bani pentru a întreţine blocate hidrocentralele, noi posibilităţi de a produce energie, ceea ce înseamnă mai mulţi bani decât ar consuma pentru a finaliza acest amenajări.”, a transmis Miruță.

Radu Miruță, deputat USR Gorj

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *