Maioreanu: “Strategia Energetică a României a început drumul spre adoptarea prin lege a Parlamentului, nu prin Hotărâre de Guvern!”

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat in Ministerul Energiei, considera ca Romania are nevoie cat mai repede de o Strategie Energetica. Acesta a mai precizat ca Strategia Energetica a Romaniei a inceput drumul spre adoptarea prin lege a Parlamentului si nu prin Hotarare de Guvern.

Andrei Maioreanu crede că Guvernul și actuala conducere nu consideră o prioritate sistemul energetic national. Acesta a luat hotărârea ca la finalul lunii mai, împreună cu mai mulţi parlamentari PSD, să fie depusă o propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale, fiind solicitată dezbaterea în procedură de urgenţă.

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei

Acesta susține că guvernul liberal a ignorat eforturile, dar și etapa în care se afla Strategia Energetică, nefiind luată nicio hotărâre în acest sens, iar avizul de mediu nu a fost primit.

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei

Social-democratul Andrei Maioreanu speră ca în maximum o lună să existe o lege prin care să fie adoptată de Parlament Strategia Energetică a României.

Andrei Maioreanu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei


România are un mix energetic echilibrat și diversificat, bazat, în principal, pe resurse energetice interne, precum cărbunele, petrolul, gazele naturale, potențial hidroenergetic, uraniu. Actualul mix energetic poate să asigure în situații critice, cauzate fie de fenomene meteo extreme, fie din motive operaționale,un grad rezonabil de securitate energetică, atât la nivel national, cât și regional.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *