Luna Internațională de Conștientizare a Cancerului de Sân, marcată și la Motru

Mai multe institutii din municipiul Motru au fost iluminate in roz inca de la inceputul lunii octombrie si asta pentru a putea fi marcata Luna internationala impotriva cancerului de san. Vineri au avut loc mai multe actiuni la nivelul orasului, iar femeile au primit mai multe pliante si au putut sta de vorba cu specialistii privind acest tip de cancer.


Cosmin Morega, primarul municipiului Motru, spune că împreună cu Asociația Zâmbirici, dar și cu mai mulți parteneri, au reușit să informeze mai multe femei despre această boală gravă, dar și despre starea de prevenţie care este foarte importantă atunci când vine vorba despre cancerul la sân.

Cosmin Morega, primar Motru

Vineri a avut loc acest eveniment unde au fost împărțite pliante ce conțineau informații privind această boală, dar și flori legate cu o fundiță roz, fiind vorba despre simbolul luptei femeilor împotriva cancerului mamar.

Cosmin Morega, primar Motru

Cosmin Morega spune că astfel de acțiuni vor avea loc și în perioada următoare.

Cosmin Morega, primar Motru

La eveniment au fost prezente persoane din lumea culturală, medicală, reprezentanți ai societății civile, autorități publice locale, dar și femei învingătoare în lupta cu cancerul.


În prezent, nu există suficiente cunoștinte cu privire la cauzele cancerului mamar, așa că detectarea sa timpurie rămâne principala metodă de control al bolii. Atunci când cancerul este detectat devreme, dacă există posibilități adecvate de diagnosticare și tratament, sunt șanse mari de vindecare.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *