Lucrările pe Calea Eroilor, departe de a fi finalizate

Lucrările pe Calea Eroilor înaintează greu. Se lucrează de mai bine de un an și încă nu sunt garanții că șantierul va fi gata în termenul stabilit în contract, respectiv la data de 15 august. Societatea care se ocupă de lucrare este din Giurgiu, fiind contractorul firmei italiene care a câștigat licitația.

Lucrările constau în reabilitarea străzii cuprinse între intersecția cu strada Popa Șapcă, de lângă Biblioteca Județeană, și până în spatele Bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel și înlocuirea rețelei de alimentare cu gaze, apă și canalizare. Mai apoi, zona va fi dalată și va fi construit un gard ce va uniformiza imaginea axei Brâncuși pe întreaga lungime. Autoritățile nu dau înapoi și spun că termenul de finalizare rămâne bătut în cuie.


„Cred că este ultima întâlnire pe care o mai putem avea cu reprezentanții firmei de la Giurgiu, care se ocupă de lucrare, și sperăm să avem un răspuns clar, dacă pot realiza măcar o parte din această lucrare, dar în stadiu final pe Calea Eroilor, dacă nu, asta este, termenul de 15 august rămâne bătut în cuie. Mi-aș dori să văd măcar tronsonul de la Hotel Europa până la Universitate finalizat, adică inclusiv cu piatra cubică montată. Asta mi-aș dori eu să văd, dar la modul cum s-au derulat lucrările până la acest moment, este greu de crezut că în mai puțin de o lună de zile, societatea care a preluat acest contract va putea să finalizeze măcar acel tronson de stradă”
, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


Potrivit edilului, în cazul în care se va constata că investiția nu va fi finalizată la timp, contractul cu firma din Giurgiu ar putea fi reziliat, iar lucrările vor fi preluate de societatea Edilitara.


„Avem soluția de îndată și am recunoscut-o, ne permite legea, facem din nou reevaluarea indicatorilor, îi aprobăm din nou prin ședință de Consiliu Local și lucrarea va fi preluată de către societatea Edilitara, în condițiile în care se reziliază contractul inițial”, a mai spus Romanescu.
Suma necesară acestor lucrări este asigurată de Ministerul Dezvoltării.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *