Lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana, la Țicleni

Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, desfășoară, în această perioadă, lucrări de decolmatare a pârâului Cioiana, la Țicleni, zona Gura Lumezii.


Căderea precipitațiilor din ultimii ani, viiturile repetate și semnificative de pe pârâul amintit, au adus material aluvionar conducând la necesitatea realizării acestor intervenții pentru punerea în siguranță a proprietăților riverane și evitarea producerii eventualelor pagube la inundații.


Oportunitatea execuției acestei lucrări derivă din necesitatea aducerii albiei minore a pârâului Cioiana, oraș Țicleni, la parametrii optimi de preluare a viiturilor prin secțiunea respectivă, punerii în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă și evitării producerii eventualelor pagube la inundații.
Scopul principal al lucrării îl reprezintă: punerea în siguranță a proprietăților riverane cursului de apă, asigurarea secțiunii optime de scurgere la ape mari, diminuarea efectelor negative asupra mediului. Lucrarea se execută pe o lungime de 2,2 kilometri, cu excavatorul pe șenile din dotarea Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj Apele Române Jiu”
, au transmis angajatii instituţiei pe pagina de facebook.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *