Locurile de joacă rămân închise

Dupa data de 15 mai, parcurile ar putea fi redeschise, cu pastrarea unor reguli de distantare sociala, insa locurile de joaca vor ramane inchise.


De aproximativ două luni, copiii nu au mai avut voie să intre în locurile de joacă. Spatiile au fost imprejmuite cu benzi de delimitare, asadar, acestea au rămas neatinse. Insa, chiar si asa, acestea nu vor putea fi deschise. Ar fi imposibil ca municipalitatea sa dezinfecteze fiecare echipament de joacă, după fiecare utilizare. Prin urmare, polițiștii locali vor avea misiunea de a nu permite accesul copiilor în incinta acelor spatii. Potrivit conducerii Poliției Locale, nu se va merge pe aplicarea de amenzi, ci mai mult pe prevenire.


„Noi vrem să fim pregătiți pentru momentul 15 mai. Sigur că mai întâi trebuie lămurit un aspect important: vom mai fi sau nu în subordinea Ministerului Afacerilor Interne? Dacă vom mai fi, atunci vom aștepta instrucțiuni de la poliția națională. Dacă nu vor mai fi, atunci vom putea să punem în aplicare planul propriu de acțiune, după data de 15 mai. Vom avea patrule discrete în zona locurilor de joacă. Va rămâne împrejmuirea și vor fi plăcuțe de avertizare. Noi mergem pe prevenție mult și nu direct pe amenzi. În cazul în care se deschid parcurile, dar locurile de joacă vor rămâne închise, va fi foarte greu ca părinții să controleze copiii, să nu intre în locurile de joacă. Vom proceda cu tact“, a declarat Florin Băluță, directorul Poliției Locale din Târgu Jiu.
În municipiul Târgu Jiu sunt peste 70 de locuri de joacă.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *