LNBM: Underwood și Berculescu i-au condus pe gorjeni spre al doilea succes consecutiv

CSM Târgu Jiu s-a impus în deplasarea de la CSM Focșani și a bifat a doua victorie la rând în Grupa 11-18. După un succes dramatic la Ploiești, gorjenii au fost mai hotărâți în Moldova, scor 75-93.

Elevii lui Kresimir Basic au cedat doar o perioadă de joc. Pe sferturi, tabela a arătat 21-25, 20-18, 20-28, 14-22. Ofensiva gorjenilor a fost condusă de neobositul Dimitrius Underwood, fără îndoială unul dintre cele mai bune transferuri din ultimii ani de la Târgu Jiu. Americanul a terminat partida cu 26 indice de eficiență, a reușit 23 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Gorjeanul Camil Berculescu s-a numărat și el printre remarcații serii. A realizat un double-double, cu 14 puncte și 10 recuperări. Confruntarea din etapa a 20-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a marcat și debutul bosniacului Milan Luzaic. Noul transfer a reușit 7 puncte în aproape 14 minute petrecute pe parchet.

”Ne întoarcem acasă cu o victorie importantă, mai ales că a fost obținută în deplasare. Felicit jucătorii în special pentru evoluția din repriza secundă și cu precădere din ultimul sfert, care a fost decisiv. În prima parte ne-am chinuit puțin și pentru că Focșani a înscris foarte bine de afară, dar în final ne întoarcem cu o victorie foarte importantă”, a concluzionat antrenorul Kresimir Basic.

Etapa viitoare, pe 10 februarie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren prorpiu, cu CS Vâlcea.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 23p, Alexandru Berca, Noam Weinberg 6p, Milan Luzaic 7p, Ethan Wright 10p, Camil Berculescu 14p, Cameron Oluytan 10p, Jalen Dupree 9p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 14p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *